Grillowane szparagi z mozzarellą i boczkiem



Składniki:



  • zielone szparagi
  • boczek parzony
  • ser mozzarella
  • pieprz


  • Przygotowanie:
    Szparagi dokładnie myjemy i usuwamy zdrewniałe końcówki. Blaszkę wkładamy folią aluminiową i nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Następnie zawijamy szparagi w plastry boczku, tak by ser mozzarella również znalazł się w środku.


    Doprawiamy odrobiną pieprzu na wierzchu. Układamy obok siebie i pieczemy ok 20 minut, pod koniec włączając funkcję termoobiegu z grillowaniem lub samego grillowania.



    Jeśli zostanie nam jeszcze ser, również polecam pokroić go w mniejsze kawałki i rozrzucić na wierzchu.


    2 komentarze:

    Dziękuję za odwiedziny. Znajdziesz mnie także na portalach społecznościowych takich jak: Facebook czy Instagram. Bądźmy w kontakcie! Z kulinarnym pozdrowieniem - Ostoja Lasu.