Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
1 kostka margaryny
3 jajka
1,5 szklanki cukru
3 łyżki kakao
6 łyżek wody
łyżka kandyzowanej skórki z pomarańczy
5 ml aromatu pomarańczowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Margarynę, cukier, kakao i wodę zagotować i ostudzić. Następnie odlać z pół szklanki, a resztę przelać do miski z suchymi składnikami i ucierać.
Po chwili kolejno dodawać żółtka, a z białek ubić pianę, którą dodawać stopniowo pod koniec. Piec około 40-45 minut w temperaturze ok 180 stopni.
Po upieczeniu polać zostawionym płynem. Udekorować wg uznania, np cukrową posypką.
Po chwili kolejno dodawać żółtka, a z białek ubić pianę, którą dodawać stopniowo pod koniec. Piec około 40-45 minut w temperaturze ok 180 stopni.
Po upieczeniu polać zostawionym płynem. Udekorować wg uznania, np cukrową posypką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny. Znajdziesz mnie także na portalach społecznościowych takich jak: Facebook czy Instagram. Bądźmy w kontakcie! Z kulinarnym pozdrowieniem - Ostoja Lasu.