Sposób:
Figi umyć, nakroić na krzyż i nacisnąć u podstawy, co pozwoli im się rozwinąć.
Posypać odrobiną świeżo mielonego pieprzu. Do środka nałożyć trochę ricotty, posypać płatkami migdałów i polać odrobiną miodu.
Podpiec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z termoobiegiem (najlepiej) z około 7 minut. I można pałaszować.
Posypać odrobiną świeżo mielonego pieprzu. Do środka nałożyć trochę ricotty, posypać płatkami migdałów i polać odrobiną miodu.
Podpiec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z termoobiegiem (najlepiej) z około 7 minut. I można pałaszować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny. Znajdziesz mnie także na portalach społecznościowych takich jak: Facebook czy Instagram. Bądźmy w kontakcie! Z kulinarnym pozdrowieniem - Ostoja Lasu.