Składniki:
- 3 filety z Sandacza ze skórą
- orzechy włoskie
- migdały w płatkach
- 3 daktyle suszone
- mała garść żurawiny suszonej
- mieszanka warzyw mexico
- papryka słodka suszona
- kukurydza konserwowa
- 200g kaszy jaglanej
- ulubiona oliwa
- sól
Przygotowanie:
Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy i odkładamy. Orzechy kroimy na drobne kawałeczki, a jeśli mamy maszynkę do siekania - to jeszcze lepiej. To samo czynimy z daktylami i żurawiną. To będzie nasza panierka do ryby. Kaszę jaglaną gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu, a mrożonkę warzywną wrzucamy na patelkę, dosypujemy trochę papryki i doprowadzamy do miękkości pod przykryciem. Ugotowaną kaszę łączymy z warzywami, a rybkę obtaczamy w orzeszkowej panierce i smażymy 3-5 minut, pamiętając by kłaść ją na gorącą patelnię, skórą do dołu.I tą stronę rybki smażymy dłużej. Dzięki orzeszkowej panierce nie nasiąknie tłuszczem tak, jak przy tradycyjnym smażeniu.
Efektownie i szybko, a co najważniejsze -
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny. Znajdziesz mnie także na portalach społecznościowych takich jak: Facebook czy Instagram. Bądźmy w kontakcie! Z kulinarnym pozdrowieniem - Ostoja Lasu.